Introducere      
Documente      

Documente locale
Hotărâri
Declaraţii avere
Declaraţii interese
Formulare


Click for Tulcea, Romania Forecast

 

 

Copyright ® 2018
Toate drepturile rezervate

 


 

Actualizat la data: 13 septembrie 2018

     

DESCRIEREA LOCALITATII

Comuna Turcoaia este situata in zona de nord-vest a judetului Tulcea, pe malul drept al Dunarii, acolo unde, cu 2000 de ani in urma se dezvolta cetatea romana Troesmis. Turcoaia se invecineaza la nord cu comuna Greci, in est si sud-est cu comuna Cerna, la sud cu comuna Peceneaga, iar la vest se intinde Bratul Macin. Distanta fata de Municipiul Tulcea este de 64 km.

Sub raport climatic, clima este continentala cu veri fierbinti cu precipitatii slabe si ierni nu prea reci, cu viscole puternice.

1. POPULATIA

Conform datelor furnizate de Primarie, la ultimul recensamant realizat in teritoriul administrativ al comunei Turcoaia erau inregistrati 3695 locuitori, in majoritate de etnie romana.

2. INFRASTRUCTURA

a. Drumuri

Legatura rutiera a comunei Turcoaia cu celelalte localitati este asigurata prin DJ 222H: DN 22D Turcoaia, in lungime de 5,0 km.

Acest drum a fost reabilitat pe o lungime de 2, 5 km in anii 2006 2008.

Pe restul drumului se vor executa lucrari de intretinere prin asternerea unui covor asfaltic in anul 2009.

Teritoriul administrativ al comunei Turcoaia, este strabatut de la nord la sud pe o lungime de 6,5 km de DN 22D: Macin Horia Ciucurova Doua Cantoane.

Drumul comunal DC50, in lungime de 12,0 km asigura legatura rutiera directa intre Turcoaia si comuna invecinata Peceneaga. Acest drum, in lungime de 6,0 km pe teritoriul comunei, a fost pietruit in perioada 2005-2006 cu fonduri de la Programul de Dezvoltare Rurala.

Reteaua stradala din intravilanul localitatii Turcoaia, insumeaza 14,2 km, din care 5,013 au fost pietruiti in perioada 2005-2006 cu fonduri obtinute de la Programul de Dezvoltare Rurala.

Comuna a initiat intocmirea Studiului de fezabilitate pentru restul retelei si urmeaza sa acceseze fondurile necesare pentru executia lucrarilor de reabilitare.

b. Apa si canal

In ultimii 5 ani Primaria a beneficiat de un program de finantare din partea Bancii Mondiale pentru alimentare cu apa (2.300.000 lei), s-a finalizat prima etapa din proiectul de canalizare si s-a executat in proportie de 20% proiectul de realizare a statiei epurare, proiect aflat inca in derulare in momentul realizarii analizei de fata.

Realizarea sistemului de canalizare este in executie, in urma beneficierii de OG 7/2006.

c. Comunicatii

Pe teritoriul comunei Turcoaia sunt raspanditi principalii operatori de telefonie, fixa si mobila. Ca in cazul tuturor localitatilor rurale din judetul Tulcea, se remarca tendinta de penetrare totala a telefoniei mobile, in detrimentul telefoniei fixe (90% din populatie fata de doar 20%).De asemenea, reteaua de televiziune prin cablu este extinsa aproape integral (90%). Nu aceeasi situatie o putem remarca si in cazul extinderii conexiunii la internet, de care beneficiaza doar o treime de populatie.

d. Deseuri

Comuna Turcoaia este membra in "Asociatia de Dezvoltare Interjudeteana a Infrastructurii de Deseuri menajere" Tulcea, organism ce are ca obiectiv general monitorizarea, supervizarea si implementarea "Sistemului de Management Integrat al Deseurilor in judetul Tulcea", proiect finantat din fonduri europene nerambursabile, prin POS Mediu.

3. FINANTE LOCALE

In anul 2009, in bugetul comunei a fost prevazuta suma de 5.117 mii lei, atat la venituri cat si la cheltuieli.
Administraţie      
Localitate      
Link-uri      

Consiliul judeţean
Prefectura
Parlament
Guvernul României Preşedinţie